Te-am visat in ultimele nopti

Una dintre primele noastre discutii a fost despre faptul ca timpul este relativ si exista doar in imaginatia noastra. Pe parcurs insa am dus ideea pana la gandirea ca impreuna avem oricat de mult timp ne dorim, atata timp cat vrem sa Il impartim unul cu celalalt.

Dorinta de a ne da timp, inca persista, dar lumea si imprejurimile in care traim ne demonstreaza ca nu sta totul in puterea noastra – oricat de mult ne-am dori.

Tu vei pleca in curand, iar eu voi ramane. Stiu ca ma iei cu tine – o parte macar; stiu si ca o parte din tine ramane cu mine, in acelasi oras, in aceeasi tara care ne-a consacrat. Dar tu vei pleca in curand, iar eu voi ramane.

Te-am visat in ultimele nopti. Am visat cum plecai, dar chiar daca stiam ca esti tu, in vis erai mereu alta persoana. Alte persoane care au plecat sau carora eu le-am intors spatele in trecut.

Daca as fi un Sigmund Freud, as trage concluzia ca visele recente scot la iveala o teama de parasire sau rani ce poate au fost cu timpul doar peticite dar nu pe deplin vindecate.

Fiind insa un simplu muritor, cred ca ele imi arata doar refuzul meu de a accepta realitatea de care ne lovim pe tot parcursul vietii: realitatea in care nu putem controla cine pleaca si cine intra in viata noastra.

Nu vrem sa tragem concluzia ca o data ce vei fi plecat, nu ne vom mai revedea, dar nici nu ne putem permite luxul de a astepta ca drumurile noastre sa se intalneasca din nou. Putem trai insa in dorinta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s