Iubirea e supraevaluata

Mi-ai spus ca iubirea e supraevaluata, ea de fapt constand doar in conventii sociale. Nu te-am contrazis, dar nici nu am putut sa iti dau dreptate. Mai degraba m-a amuzat si m-a pus pe ganduri.
Probabil asa vezi tu lucrurile pe care nu le intelegi sau lucrurile pe care nu ai apucat sa le cunosti in plina forma pana acum.

Nu am intrat cu tine in polemica pentru ca m-am gasit in aceeasi situatie de mai multe ori, dar in acele dati am incercat sa ii explic orbului, cum arata culoarea. Nu am avut succes prea mare nici atunci.

M-am razgandit insa, vreau sa incerc sa iti explic.

Din pacate, multi trec prin viata fara sa intalneasca culoarea. Ei cred de multe ori ca o vad, ca o simt, ca o ating, insa doar cei care ulterior se indragostesc cu adevarat, isi dau seama ca pana atunci, totul a fost un joc pregatitor si in multe cazuri, o minciuna pe care si-o repetau mereu in gand (o iubesc, ma iubeste), poate motivele fiind chiar acele conventii sociale.

E drept ca fiecare om iubeste altfel si poate noi, cei care am avut mai mult noroc sa iubim, dam cu judecata prea usor, dar e la fel de adevarat ca omului care iubeste, i se citeste in ochi flacara, pasiunea si de ce nu, culoarea care eclipseaza viata.

Asa cum te-am intrebat pe tine, am intrebat si pe alte persoane daca iubesc. Multi mi-au raspuns ‘da’. Ulterior i-am intrebat daca sunt fericiti. Multi mi-au raspuns ‘nu’.
Eu sunt de parere ca una nu poate exista fara cealalta. Daca iubesti, esti fericit, daca nu o faci, nu esti.
Vei dezbate afirmatia asta si imi vei spune ca sunt o multitudine de oameni care isi iubesc partenerii mai mult ca orice, dar totusi nu sunt fericiti cu viata pe care o au, iar eu iti voi da dreptate. Insa prin afirmatia mea, nu ma opresc la iubirea amoroasa, ci fac referire la viata pe care trebuie sa o imbratisam si sa o iubim, oricum ar fi ea, buna sau rea. Cand ea va fi buna cu tine, vei cunoaste fericirea ca nici o alta data, iar cand ea nu va fi la fel de buna, iti va fi mai usor sa intlegi si sa accepti lucrurile pe care nu le poti schimba.

Putem trai in frica si sa fim incatusati de ea sau putem trai in iubire, liberi de constrangeri. Alegerea a fost si va fi mereu a noastra, chiar daca nu e vizibila pentru toti.

Sper ca circumstante favorabile te vor face sa iti schimbi parerea si intelegerea despre iubire. Nicidecum pentru a-mi da mie dreptate, dar pentru ca sa iti permiti sa iti dirijezi viata prin dragoste si nu prin conventii sociale. Pentru a putea vedea prin culoare, viata care e de-a dreptul un amalgam colorat, nu un tern social.

 

Cu drag

 

letter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s