Frumusetea fizica, conteaza, dar cea interioara e importanta

Toti vedem in ce directie evolueaza lumea noastra. Tot accentul se pune pe frumusetea exterioara, fizica, palpabila. Se fac operatii estetice, silicoane, botox, liposuptii. Se pierde o avere pe imbracaminte si accesorii, pe farduri, creme si geluri. 

Poate toate astea sunt doar mastile care ascund ce simtim sau cum ‘aratam’ in interior. O fatada, o conformizare la era consumerista, o adaptare la contextul social in care traim. In care spunem, facem si aratam cum ne dicteaza societatea. Nu ar trebui sa fie asa.

Frumusetea care cu adevarat conteaza se afla in noi, a fost mereu, sau a lipsit cu desavarsire dintotdeauna. Unii incearca sa compenseze lipsa ei prin fatadele pe care si le creaza, printr-un tablou pictat cu falsitate, ireal. Dar degeaba esti frumoasa la exterior, daca sufletul e lasat sa moara pe interior. 

Fara rost faci un Trabant sa arate ca un Ferrari, daca motorul, inima, nu bate la unison cu aspectul si cu performanta trairii.

Cred ca dam prea mult interes aspectului sau intrebarilor din gama: cum arat? ce zice lumea? imi vine bine asta sau cealalta? 

Ar trebui sa fim cine suntem si sa proiectam aceeasi imagine in lumea vizuala. Ar trebui sa fim mandri si increzatori. Daca anturajul, lumea sau locurile pe care le frecventam nu ne accepta asa cum suntem, le schimbam pur si simplu. Pentru fiecare om, pentru fiecare ciudat asa ca si mine, exista un loc cu oameni perfecti pentru noi. Trebuie doar sa il gasim, dar in toata excursia, nu trebuie sa facem reduceri la suflet, concesii la caracter.

Interiorul, inima, sufletul tau e frumos, e matur, e glorios. Lasa-l sa se manifeste. Nu il obstructiona cu gandirea altora, cu preconceptii, cu spusele oamenilor mici, cu sfaturi de prost gust. Lasa-l sa se manifeste.

Frumusetea fizica, conteaza, dar cea cu adevarat importanta e cea interioara. E cea care iti da fericire si incredere, cea care exprima cine esti.

Fii tu insuti! Fii cine esti!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s