Viitorul e prezentul trecutului

Lumea se transforma. Ce era normal in urma cu cateva decenii, astazi nu mai este.  Suntem inconjurati de negativism. Incatusati de nocivitati. Avem razboaie interioare, revolutii morale, calamitati si distrugeri in masa.

Traim intr-o era in care viitorul se scalda in incertitudine.
Planurile se fac pe termen scurt. Ne mutam. Ne schimbam constant viata. Ne gasim mai greu calmul si pacea .

Insa eu continui sa cred in viitorul nostru. Cred in viitorul meu si in viitorul tau.
Cred ca fiecare clipa pe care o traim e un dar, iar ca atare, fiecare moment pe care il petrecem cu zambetul pe buze e o binecuvantare.

Cred in certitudinea zilei de maine. Stiu ca imi voi deschide ochii si voi imbratisa razele diminetii. Maine, poimaine, raspoimaine – imi voi deschide ochii si voi imbratisa razele diminetii,  pana atunci cand nu o voi mai putea face. Dar cu fidelitate, zilele care imi sunt ramase, le voi trai. Le voi trai bine. Le voi trai zambind.

Omul are nevoi doar de trei lucruri, pentru a putea atinge fericirea: un acoperis sub care sa doarma, mancare si acces la apa potabila. Restul lucrurilor pentru care ne zbatem atat de mult sunt dispensabile toate. Mofturi care ne ridica stima de sine sau ne ajuta in mobilitate; ne ridica nivelul de trai sau cel putin ne fac sa credem asta.

Lucrurile cu adevarat importante in viata, vin din interior.
Sunt acele lucruri pentru care traim, lucrurile care determina conceperea prezentului si posibilitatea viitorului. Dragostea, fericirea, simtul de apartanenta, prietenia, linistea mintii, calmul sufletului. Lucrurile pe care nu le poti cumpara, dar pentru care trebuie sa muncesti.

Cred in viitorul nostru pentru ca am invatat cum sa ne traim prezentul. Cred in viitorul nostru pentru ca prezentul e trecutul lui.
Cred in viitorul nostru pentru ca acum punem piatra de temelie si pentru ca acum plantam copacul din care vom culege roade in timp.

Un an, o luna, o zi, o clipa, un moment – oricat timp mai avem, sa il petrecem zambind.

Eu am zambit astazi. Tu ai facut-o?

stars-night-sky-photography-self-taught-mikko-lagerstedt-26

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s