Declar ca sunt fumator

Dragi nefumatori, activisti, altruisti, campanieri, parinti, prieteni, oameni din statia de autobuz, vanzatori de la chiosk cu o parere despre sanatatea sufletelor patate de nicotina,

Aceasta este o declaratie din randul luptatorilor contra conformitatii, a celor cu degetele patate, a celor ce miros a fum. Aceasta este declaratia mea de fumator.

Chiar daca apreciez grija constanta a umanitatii in privinta vietii mele care va fi scurtata cu N minute cu fiecare tigara pe care gura mea o consuma sau toate experimentele pe care scientistii americani, englezi, nemti sau cubanezi le-au facut pentru a arata nocivitatea dragostei dintre plaman si fum, tin sa va anunt ca eu am luat cu mult timp in urma o decizie care mi-a schimbat viata si implicit, ziua de dimineata pana seara. Am decis sa fiu fumator.

Intr-adevar, numeroasele linkuri cu diverse articole pe care voi, bunii samaritani nefumatori, le postati cu atat de mult simt civic pe ale noastre retele sociale, mai mai ca m-au facut sa ma razgandesc. Dar mereu mi-a trecut intr-o clipita cand am iesit in pauza si am mers in coltul rezervat fumatorilor si am scos o tigara din pachet, am bagat-o in gura si am aprins-o cu mare drag, in concordanta cu restul sufletelor blestemate care vor arde in purgatoriu pentru ca au ales sa fumeze plantele Marelui Arhitect.

Decizia asta revoltatoare de a fi fumator, in cazul meu, a venit cu multi ani in urma si tin sa va aduc la cunostinta ca nu o regret. In afara cliseului tigarii care merge struna cu caffeaua si fara a face prea multa referire la cat de bine merge tigara cu o bere sau dupa masa sau dupa sex, tigara pentru mine e o placere in toate momentele.
Poate voi o considerati un viciu, eu in schimb o consider un ritual care in unele situatii e sfant. De exemplu: ce as putea face eu in pauza de la servici daca nu as fuma? Sa ling un Chupa Chups?

Atata timp cat noi alegem sa luptam cu ploia, vantul sau canicula, cu bugetul si cu gustul de scrumiera pentru a fuma o tigara bine meritata, ar trebui sa cam rezulte ca suntem constienti de implicatiile tabacului, dar in ciuda tuturor impedimentelor, inca fumam. Asa ca lasati-ne sa o facem.

In numele tuturor fumatorilor damnati, va multumesc pentru intentiile de a ne aduce pe drumul cel bun si cel drept, dar v-am multumii cu si mai mare patos daca ati renunta la campaniile din gama Don Chichotte. Atata timp cat decizia unui posibil divort dintre gura si tigara nu vine din partea noastra, sigur nu va aparea din a voastra.

Cu stima si consideratie,
Organizatia Mondiala a Fumatorilor ce mor mai repede (sau nu)

943ca25125e645c58e9ccbb6f9747c27

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s