10 lucruri pe care orice barbat trebuie sa stie sa le faca

Viata e o linie plina de invaturi care vin la diferite etape ale ei. Daca la 3-4 ani se asteapta de la noi sa fim in stare sa ne legam singuri sireturile, la 7 ani sa invatam sa citim , la 18 ani sa invatam sa conducem o masina, asa se asteapta si de la un barbat ajuns in pragul maturitatii sa stie urmatoarele lucruri:

1. Sa stie sa faca un nod la cravata si sa lege un papion

Pe cand cravata a devenit un standard in lumea afacerilor, papionul poate fi considerat un accessoriu pentru gusturile mai excentrice sau optat pentru evenimentele cu tinuta eleganta. Un tutorial simplu gasiti aici.

2. Sa isi calce o camasa

Un lucru pe care orice barbat trebuie sa il invete cat mai repede. Daca nu ati invatat inca, vizitati-va mama pe weekend si intrebati-o cum se face.

3. Sa schimbe roata la masina

Nu stii niciodata cand faci pana in mijlocul pustietatii sau cand te intalnesti cu cliseul femeii frumoase care te asteapta nedumerita langa o roata fara aer, sa ii salvezi ziua.

4. Sa aprinda un foc

Fie ca e pentru animarea unei carni pe jar sau pentru a se incalzi, orice barbat trebuie sa stie sa aprinda un foc.

5. Sa stie sa comande un vin

Nu e un element al fizicii quantice, dar cand esti la o cina romantica si vrei sa comanzi un vin, trebuie sa tii cont de unele criterii de baza si de potrivirea vinurilor cu anumite sortimente. De exemplu, un vin rosu demisec merge foarte bine cu un steak de vita, dar nu se potriveste deloc cu un file de peste.

6. Sa stie sa coase macar un nasture

Baietii care cred ca, cusutul e doar pentru femei sunt doar asta…baieti. Un barbat stie sa coase, chiar si daca e doar nasturele cazut de la camasa, il coase cu usurinta.

7. Stie sa joace poker

Devenit un joc de societate, oricine ar trebui sa stie regulile si cum sa se foloseasca de ele, dar cum zicea unchiesu´ lu´ Spider Man: “Cu putere mare, vine si responsabilitate mare”, asa ca aveti grija la buget daca jocul de socializare devine joc pe bani.

8. Sa citeasca si sa se orienteze pe o harta

Pe cand simtul orientarii e destul de subiectiv, cititul hartii e un strict necesar care te scoate pe “drumul cel bun”.

9. Sa gateasca

Chiar daca e doar un singur fel de mancare, la care adauga el un “ingredient special” pentru a impresiona publicul, un barbat stie sa gateasca.

10. Sa scrie o scrisoare

Traim in era retelelor de socializare, dar un barbat stie ca unele lucruri importante trebuie scrise pe foaie. Atunci cand o face, barbatul stie cum sa scrie si sa aranjeze in pagina o scrisoare.

69835_156231787750880_6859482_n

Advertisements

2 thoughts on “10 lucruri pe care orice barbat trebuie sa stie sa le faca”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s