“Pentru fiecare actiune, exista o reactiune egala si opusa”

Ti s-a spus vreodata ca nu poti face ceva, ca nu e posibil, nu sunt resurse, nu ai ce trebuie, nu esti in stare, nu esti destul se destept, nu exista solutie, nu se poate, nu merge, nu exista, e imposibil?

Dar daca toti inovatorii, pionierii sau marile minti s-ar fi oprit la acele remarci ce le-au fost trantite in fata? Unde ar fi fost omenirea astazi daca nimeni nu si-ar fi urmat viziunea, fara sa isi asculte instinctul si in consecinta, lasandu-se demoralizati iar visele lor arse in fum? Nu am fi urcat prea mult pe scara evolutiei, nu?

Lumea are mereu tendinta sa ne spuna ce sa facem, ce e bine sau ce e rau, ce se accepta si ce nu. Fie ca sunt parintii, sefii, prietenii sau oameni necunoscuti, toti au o parere despre cum ar trebui sa ne asezam viata si ce curs sa urmam, iar in general cursul acela ar trebui sa fie in limita sigurantei date de parametrii valorilor sociale in care ne ducem traiul. Pe scurt, un risc neasumat e un esec nematerializat. Dar poate chiar acel risc pe care te lasi convins sa nu il asumi, e pentru tine un esec mai mare decat daca ai incerca si nu ai gasi succesul.

Cum spunea nenea Newton “pentru fiecare actiune, exista o reactiune egala si opusa” iar daca ne jucam putin cu teorema lui, intelegem ca pentru nici o actiune, nu poate exista vreo reactiune. Pentru o dorinta neimplinita, nu poate exista fericire.

Trebuie sa iesim din zona noastra de confort pentru a ne putea dezvolta in continuare, fie ca vorbim de noi ca indivizi sau de realizarile noastre. Trebuie sa ne urmam visul acela care ne poate aduce fericirea pe care o cautam sau orice altceva vrem sa obtinem. In orice exista riscul esecului, dar unele riscuri trebuie asumate; unele ganduri trebuie materializate, iar unele sanse trebuie folosite.

Trebuie mereu sa incercam sa ne depasim limitele, e natura noastra umana. Asa ca sariti de pe scaune, opriti televizorul, inchideti guriile rele, luati-va visul in rucsac si duceti-l in locul unde puteti sa il scoateti si sa va bucurati de el.

224a647

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s