In pasi de dans

 

Stiam ca te mai vazusem candva, fara sa mai stiu exact cand sau unde. Imi adusesem aminte ca aveam ochii pictati cu negru de fum si nu vedeam clar…era ca o ceata ce apare cand esti inconjurat de o multime de oameni, ne mai fiind capabil sa vezi doar un chip ci zaresti acea multime ca un intreg.

Dar prima data cand te-am vazut cu adevarat era seara cand ai inceput sa dansezi in piruete galante…cu parul tau in flacari, plutind pe papucii tai de aer cald, miscandu-te cu asa o usurinta si maiestrie, ca si cum te-ai fi nascut in pasi de dans…

Erai ca o floare rara din padurea tropicala, ascunsa pana acum de privirile muritorilor de rand, iar cand te-am vazut dansand am simtit ca ti-ai dat valul jos si mi-ai permis sa vad ce ascunzi sub el, singurul meu gand fiind speranta ca ma vei lasa sa fac si eu parte din amalgamul tau de miscari.

Dansul vine din suflet si e cea mai placuta forma de expresie, fiecare miscare spunand o mica parte din ce simtim in acele momentele.

Tu exprimai libertate…exprimai soarele ce il simti pentru prima data pe piele dupa o iarna lunga…exprimai fericirea ce o simti cand fugi in spre mare…tu erai dansul.

Dar nici un dans bun nu poate fi exprimat fara sunet…fiind ca doua lucruri inseparabile…eu eram muzica…eram aerul ce il respirai prin urechi, ca mirosul ce apare inaintea furtunii.

Nu a trebuit sa spun nimic cand ti-ai aruncat mainile delicate in jurul gatului meu si m-ai tras in ritmul ce eu il cantam si tu il dansai. Tot ce a trebuit, a fost sa imi auzi cantecul iar eu sa-ti simt miscarea eleganta.

Faceai totul sa para asa de usor si chiar daca eu ma chinuiam sa iti fac fata, pentru fiecare nota ce o cantam gresit, tu faceai un pas asa de elaborat incat nimeni nu se mai gandea la cantecul meu.

Nu am avut mult timp…o noapte…dar am dansat si am cantat cat poate altii nu o fac intr-o viata!

Eu unul am lasat restul partiturii libera sa o facem completa cu alta ocazie…tu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s